31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ” HELEXPO

Οδοντιατρική & γενική υγεία, μία αμφίδρομη σχέση

μήνυμα προέδρου:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, συνεπής στο φθινοπωρινό ραντεβού μας, προετοίμασε και φέτος, εν μέσω πρωτοφανών για την ιστορία της χώρας μας οικονομικών συνθηκών, το 31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.

Η πολύτιμη συνεργασία του συνδιοργανωτή Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής συνετέλεσε ώστε, αυτή τη στιγμή, να μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Εκθεσιακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ» της πόλης της Θεσσαλονίκης, στις 11-12-13 Νοεμβρίου, θα γίνει και πάλι το κέντρο αναφοράς της οδοντιατρικής επιστήμης για τη χώρα μας και θα ‘ναι έτοιμο να σας

υποδεχθεί και να σας ξεναγήσει στις καινοτομίες της επιστήμης μας, τόσο από πλευράς θεωρητικής και πρακτικής, όσο και από πλευράς έκθεσης εργαλείων και υλικών της τελευταίας τεχνολογίας.

Ίσως η παρούσα οικονομική συγκυρία να μην προσφέρεται για φιλόδοξες παρόμοιες εκδηλώσεις, αλλά το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. αναλογιζόμενο την ευθύνη απέναντι σ’ αυτό το θεσμό, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα απ’ τις απαιτήσεις του Έλληνα οδοντιάτρου και εξελίχθηκε στην πρώτη και πλέον επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση, αποφάσισε τη διοργάνωση του 31ου Π.Ο.Σ.

«Οδοντιατρική και γενική υγεία: μία αμφίδρομη σχέση» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου από όπου αναδεικνύεται η άρρηκτη σχέση της οδοντιατρικής, στο συνδετικό κρίκο που συμπληρώνει την αλυσίδα της γενικής υγείας.

Η πρόοδος της επιστήμης, η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι καινοτομίες στα υλικά και τις τεχνικές, οι απαιτήσεις και προσδοκίες των ασθενών, με επίκαιρο ζήτημα τις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που επιφέρει η οικονομική κρίση, αναδιαμορφώνουν συνεχώς το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, λειτουργούμε και υπάρχουμε ως επαγγελματίες, ως άτομα, ως επιστήμονες.

Η Ε.Ο.Ο., θεματοφύλακας της επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης των μελών της, έχει αναγάγει τη σχέση του γιατρού με τον ασθενή σε μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης, κόντρα στη μεθοδευμένη τάση των καιρών που επιχειρεί να ευτελίσει το λειτούργημα του οδοντιάτρου, υποβιβάζοντας το αγαθό της υγείας σε ένα είδος εμπορεύματος.

Αυτή τη στιγμή, πρέπει ακόμα περισσότερο να συμμετέχουμε στην προσπάθεια, ώστε να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον Έλληνα επαγγελματία οδοντίατρο σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τις αλλαγές με ευελιξία, διατηρώντας ακέραιο το αξιακό μας σύστημα και τις δεοντολογικές μας αρχές, αναβαθμίζοντας το γνωστικό μας εξοπλισμό, περιφρουρώντας το μέλλον της νέας γενιάς των συναδέλφων μας και να υπερασπίζουμε την προοπτική μιας αξιοπρεπούς οδοντιατρικής στην Ελλάδα η οποία τελευταίως πλήττεται.

Στην προσπάθεια περιφρούρησης και πιστοποίησης της γνώσης η Ε.Ο.Ο., μεταξύ των άλλων, κατάφερε να έχει τον πρωταρχικό λόγο μεταξύ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης προκειμένου να μπει τάξη στις επιστημονικές εκδηλώσεις ώστε να τυγχάνουν της δέουσας επίσημης αναγνώρισης.

Συνάδελφοι,

Παρότι, τη φετινή χρονιά, η οικονομική κρίση έχει κυριολεκτικά γονατίσει τον Έλληνα Οδοντίατρο αλλά και τους εμπόρους οδοντιατρικών ειδών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του Συνεδρίου μας, η Ε.Ο.Ο. πιστεύοντας σ’ αυτό το θεσμό, όπως προανέφερα, σας καλεί, όλοι μαζί να μη τον αφήσουμε να ξεφτίσει, αλλά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να

τον στηρίξουμε. Οι κανόνες της ευγενούς επιστημονικής άμιλλας, αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού στο χώρο των εμπορικών εταιρειών, που συνυπάρχουν σ’ αυτήν την επιστημονική εκδήλωση, καθώς και η οργάνωσή του από την εταιρεία THEMA TEAM, πιστεύω πως εγγυώνται ένα επιτυχημένο Συνέδριο, για μια ακόμη φορά.

Έτσι, λοιπόν, αξιολογώντας όλες τις προτάσεις που πρέπει να μας οδηγήσουν στη συμμετοχή μας στο 31ο Π.Ο.Σ., ας μη μας διαφεύγει ο τόπος διοργάνωσης, η μαγευτική πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία μόνο καλές αναμνήσεις φυλάει για τον καθένα μας και που είναι έτοιμη και πάλι να μας υποδεχθεί αυτές τις φθινοπωρινές μέρες του Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.


Χρήσιμες πληροφορίες για το 31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Σύνεδροι

Το συνέδριο απευθύνεται σε οδοντιάτρους και φοιτητές οδοντιατρικής. Με τη δήλωση συμμετοχής του ο σύνεδρος οφείλει να δηλώσει ταυτόχρονα την ιδιότητα του και να καταβάλλει το αντίστοιχο ποσό συμμετοχής.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή νωρίτερα της 30ης Σεπτεμβρίου 2011 ορίστηκε στα 80 €.

Από την 1η Οκτωβρίου και αργότερα ορίστηκε στα 120 € για τους οδοντιάτρους.

Για τους φοιτητές (απαραίτητη η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας) η συμμετοχή ορίστηκε στα 80 € καθόλη την προσυνεδριακή περίοδο.

Για τα προσυνεδριακά πρακτικά σεμινάρια η συμμετοχή έχει οριστεί στα 80 €.

Εγγραφές

Η καταχώρηση της συμμετοχής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της Ε.Ο.Ο. στη διεύθυνση http://31pos.eoo.gr ή με φυσική παρουσία στα γραφεία των Οδοντιατρικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Για τα προσυνεδριακά η εγγραφή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Γραμματεία

Η γραμματεία του συνεδρίου θα λειτουργήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ως εξής:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, 09:00 – 20:30.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, 08:30 – 19:30.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, 08:30 – 14:30.

Κονκάρδες

Οι ονομαστικές κονκάρδες είναι απαραίτητες για την είσοδο στις επιστημονικές συνεδριάσεις και στις άλλες εκδηλώσεις του συνεδρίου.

Παραδίδονται από τη γραμματεία του Συνεδρίου ταυτόχρονα με την εγγραφή του κάθε συνέδρου. Οι προεγγραφέντες σύνεδροι θα τις παραλάβουν από τη Γραμματεία την ημέρα προσέλευσης τους. Οι κονκάρδες θα έχουν και μια επιπλέον κόκκινη σήμανση για τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.

Περιλήψεις εργασιών – Πιστοποιητικό παρακολούθησης – Τσάντα κλπ

Σε κάθε σύνεδρο θα χορηγηθούν τσάντα, πιστοποιητικό παρακολούθησης (παραλαβή από τη Γραμματεία την Κυριακή), τόμος του προγράμματος και των περιλήψεων των εργασιών του συνεδρίου, μπλοκ σημειώσεων, στυλό, ενημερωτικό δελτίο του νομού Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα της τελετής έναρξης κ.ά.

Έκθεση οδοντιατρικών υλικών και εργαλείων

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την ανάπτυξη ενός άνετου και εύκολα προσβάσιμου εκθεσιακού χώρου, εξασφάλισε το περίπτερο «6» της Helexpo που έχει άμεση επικοινωνία με το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο οποίο θα αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός εκθετών. Σχεδιάγραμμα του εκθεσιακού χώρου και πίνακας των συμμετεχόντων εκθετών υπάρχουν στα έντυπα του 31ου ΠΟΣ.

Χώροι στάθμευσης

Υπάρχουν δύο χώροι στάθμευσης της Helexpo, ο πρώτος ακριβώς κάτω από το συνεδριακό κέντρο με είσοδο από 3ης Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος, υπαίθριος, με είσοδο από την οδό Αγγελάκη. Τρίτος χώρος στάθμευσης που μπορεί να εξυπηρετήσει τους συνέδρους είναι το υπόγειο parking της ΧΑΝΘ με είσοδο από την οδό Τσιμισκή.

Πληροφορίες

Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συνέδριο (διαμονή, εγγραφές, επιστημονικό πρόγραμμα, αίθουσες, εκθέτες, σχεδιαγράμματα των χώρων, οδηγίες κ.λ.π.) θα μπορούν οι σύνεδροι να το πληροφορηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ο.Ο. (www.eoo.gr ή http://31pos.eoo.gr ) ή απευθυνόμενοι στη Γραμματεία THEMA team CONGRESS & EXHIBITION ORGANIZER L.T.D. Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, 15124 Αθήνα.

Τηλ.: 210 6107213, Fax: 210 6107864, E-mail: 31ο[email protected], Website: www.themateam.gr

Προσοχή!!!

Απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του Συνεδρίου.

Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφηση των εργασιών των ομιλητών.

Οι σύνεδροι παρακαλούνται να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα κλειστά κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Οι ανωτέρω περιορισμοί αποτελούν μέτρα αυτοσεβασμού, κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτιστικού ήθους.

 

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 31ου ΠΟΣ στην προσπάθεια της να προσφέρει περισσότερη ουσιαστική γνώση με άμεσα πρακτικά εφαρμόσιμα αποτελέσματα στην καθημερινή εργασία του γενικού οδοντιάτρου διοργανώνει για τους συνέδρους Προσυνεδριακά Πρακτικά Σεμινάρια κλειστού αριθμού συμμετεχόντων που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 11-11-11 από τις 8.00 έως τις 11.00 στις αίθουσες του Σ.Κ. «Ι Βελλίδης».

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αναφορικά με τον χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η τιμή ορίστηκε για κάθε σεμινάριο στα 80€.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Thema team.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1

Τίτλος: Χειρουργικές τεχνικές άμεσης μετεξακτικής αποκατάστασης μονήρων οδοντικών εμφυτευμάτων στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου.

Συντονιστής: Αν. Τσίρλης.

Εκπαιδευτές: Θεοδ. Καρανικόλα, Θ. Λιλλής, Αλ. Παπαδοπούλου

Σκοπός: Ενημέρωση σε σχέση με τις ενδείξεις, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καθώς και πρακτική εφαρμογή όλων των σταδίων της τοποθέτησης και άμεσης φόρτισης μονήρων εμφυτευμάτων στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου.

Μορφή του Σεμιναρίου: Επίδειξη, σε ομοιώματα γνάθων, όλων των σταδίων της άμεσης μετεξακτικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων τύπου XIVE, και 3i Osseotite, στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου, καθώς και της διαδικασίας, με τις επιμέρους τεχνικές, για τη δυνατότητα κατασκευής της άμεσης επιεμφυτευματικής αποκατάστασης.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2

Τίτλος: Σχεδίαση μερικών οδοντοστοιχιών

Διδάσκοντες:

Ελένη Κωτσιομύτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εργαστήριο Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής, Τομέας Προσθετικής, Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Ιωάννης Εμμανουήλ, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής, Τομέας Προσθετικής, Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές της Κατεύθυνσης Κινητής Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας, Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ

Σκοπός: Το Σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στην εκτίμηση των δοντιών-στηριγμάτων και σχεδίαση σκελετού μερικής οδοντοστοιχίας σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εμβιομηχανικής και της προστασίας των ιστών του στόματος.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν:

• Εκλογή φοράς ένθεσης της μερικής οδοντοστοιχίας

• Επιλογή δοντιών-στηριγμάτων

• Προγραμματισμό των απαιτούμενων τροποποιήσεων του σχήματος των δοντιών

• Σχεδίαση του μεταλλικού σκελετού

• Εναλλακτικές σχεδιάσεις

Εργαλεία και υλικά: Στους συμμετέχοντες θα δοθούν εκμαγεία μερικά νωδών γνάθων αντιπροσωπευτικών περιπτώσεων με πληροφοριακό υλικό για τη στοματική κατάσταση και παραλληλογράφοι.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν μαζί τους: μολύβι, σβηστήρα, λεπτούς μαρκαδόρους (μπλε, κόκκινο και πράσινο)

Τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου: Εφόσον επιλεγεί η Αίθουσα του Εργαστηρίου Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής, 3ος όροφος, οδοντιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν.

Διάρκεια: 2 ώρες

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3

Τίτλος: Παρασκευή δοντιών. Από το «τρόχισμα» στην ελεγχόμενη αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Σκοπός: Στο σεμινάριο θα γίνει θεωρητική και πρακτική (hands on) παρουσίαση μεθόδων που οδηγούν στην ελεγχόμενη αφαίρεση οδοντικής ουσίας κατά την παρασκευή δοντιών για μεταλλοκεραμικές και ολοκεραμικές αποκαταστάσεις.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

1η Συνεδρία: AΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:10 ΑΑ01. ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΕΛ.*, ΒΑΓΕΝΑ Θ., ΣΤΑΥΡΑΚΗ Μ., JALALI Y.

11:13 ΑΑ02. ΑΥΤΟΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ-ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΔΗΞΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΖΩΤΡΑΦΙΚΗ (15ος-19ος ΑΙ.)

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Ν.*, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ Χ., ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ Π, ΤΣΑΚΜΑΛΗΣ Π

11:16 ΑΑ03. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΔΑΝΙΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Δ.*,ΚΩΛΕΤΣΗ – ΚΟΥΝΑΡΗ Χ.,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

11:19 ΑΑ04. ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΚΡΟΡΡΙΖΙΟΥ: ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ.

ΝΙΚΟΛΗΣ Π., ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ Γ.*, ΤΕΡΣΕΝΟΒΑ Μ., ΚΕΡΕΖΟΥΔΗΣ Ν.

11:22 ΑΑ05. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Β.*, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΧΑΜΠΑΖ Μ.

11:25 ΑΑ06. ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΖΙΜΠΟΥΛΑΣ Ν.*, ΑΛΙΣΑΦΗΣ Μ., ΚΟΝΤΑΚΙΩΤΗΣ Ε.

11:28 ΑΑ07.ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΚΡΟΡΡΙΖΙΟ

ΠΡΟΒΑΤΕΝΟΥ Ε.*, ΜΥΛΩΝΑ Λ.

11:31 ΑΑ08.ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

ΒΕΣΕΛΙΝΟΒΑ Μ.*, ΓΕΩΡΓΑΚΗ Α., ΔΕΔΕΣ Π., ΣΥΚΑΡΑΣ Χ.

11:34 ΑΑ09. ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΚΡΟΡΡΙΖΙΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΜΤΑ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Χ.*, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Ι., ΚΟΝΤΑΚΙΩΤΗΣ Ε.

11:37 ΑΑ10. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΟΜΦΙΟΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΩΪΟΥΣ ΡΙΖΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΚΟΝΤΑΚΙΩΤΗΣ Ε.Γ., ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Ι.Ν, ΕΥΑΓΟΡΟΥ Ζ.Ε.*

 

5η Συνεδρία: AΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

13:00 ΑΑ11. ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΚΟΥΛΗ Α.*

13:03 ΑΑ12. ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΜΗ ΤΕΡΗΔΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Δ.*, ΤΟΛΙΔΗΣ Κ.

13:06 ΑΑ13. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΦΘΟΡΙΑΣΗ.

ΤΟΛΙΔΗΣ Κ., ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Π., ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Χ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Δ.*

13:09 ΑΑ14. IN VITRO ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ ΕΜΦΡΑΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.*, ΚΟΛΙΝΙΩΤΟΥ-ΚΟΥΜΠΙΑ Ε., ΧΕΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Μ., ΚΟΤΣΑΝΟΣ Ν.

13:12 ΑΑ15. ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ.

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Α.*, ΚΟΡΕΤΣΗ Β., ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Σ.

13:15 ΑΑ16. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΤΕΑΓΟΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΤΟΛΙΔΗΣ Κ., ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Χ., ΚΑΛΤΣΗ Γ.*

13:18 ΑΑ17. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΘΟ-ΠΕΡΙΟ-ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ

ΜΠΑΤΑΣ Λ., ΚΟΡΑΚΗ Ε., ΙΣΚΑΣ Α.

13:21 ΑΑ18. ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΔΟΝΤΙΑΣ ΘΗΛΗΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.*, ΜΕΣΕΜΑΝΩΛΗ Ζ., ΔΑΓΚΑΛΗΣ Π.

13:24 ΑΑ19. ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΫΠΕΡΤΑΣΙΚΩΝ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κ.*, ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ Δ., ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ Δ., ΔΑΓΚΑΛΗΣ Π.

 

9η Συνεδρία: AΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

15:30 ΑΑ20. ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΟΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (GBR) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ Ε.*, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ., ΔΑΥΪΔΟΠΟΥΛΟΥ Σ.

15:33 ΑΑ21. ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ, ΜΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ.

ΚΑΤΣΙΚΑΝΗΣ Φ.*, ΚΥΤΕΑΣ Π., ΒΟΥΡΟΣ Ι.

15:36 ΑΑ22. ΑΝΤΙΜΕTΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΓΚΑΤΖΙΟΥ Δ.*, ΡΕΙΣΗ Χ., ΓΚΟΓΚΟΣ Α., ΚΑΡΟΥΣΗΣ Ι., ΠΑΝΗΣ Β.

15:39 ΑΑ23. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΟΔΟΝΤΟΓΝΑΘΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 10-12 ΕΤΩΝ

ΧΟΥΚΛΗ Μ.*, ΚΑΤΗΣ Α., ΜΟΥΤΣΙΟΣ Γ.

15:42 ΑΑ24. ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 10 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Ν.*, ΤΣΑΚΜΑΛΗΣ Π., ΠΟΥΛΙΟΥ Μ., ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ Κ., ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ Χ.

15:45 ΑΑ25. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΝΑΡΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θ.*, ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ Θ., ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ Κ., ΣΩΤΗΡΙΟΥ Μ.

15:48 ΑΑ26. Η ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑ ΥΓΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ.

ΔΙΒΑΝΗ Σ., ΠΑΠΑΜΑΝΘΟΣ Μ.*, ΤΖΟΥΒΑΚΑ Σ., ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ Φ., ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ Χ.

15:51 ΑΑ27. ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΤΖΟΥΝΑ Β., ΜΑΧΑΙΡΑΣ Ν.*

15:54 ΑΑ28. ΣΧΕΣΗ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Κ.Υ. .ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ.

ΤΖΟΥΝΑ Β., ΜΑΧΑΙΡΑΣ Ν.*

 

13η Συνεδρία: AΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

17:30 ΑΑ29. ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ – ΚΥ ΣΑΜΗΣ.

ΜΩΚΟΣ Κ, ΠΛΟΥΜΗΣ Β, ΚΩΤΑΝΤΟΥΛΑ Γ.*, ΚΩΤΑΝΤΟΥΛΑ Γ.

17:33 ΑΑ30. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΟΔΟΝΤΟΓΝΑΘΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 10-12 ΕΤΩΝ.

ΧΟΥΚΛΗ Μ.*, ΚΑΤΗΣ Α., ΜΟΥΤΣΙΟΣ Γ.

17:36 ΑΑ31. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΔΙΑΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ.

ΤΖΑΝΕΤΟΥ Π.*, ΡΑΒΑΝΗΣ Π., ΚΟΥΡΤΗΣ Σ., ΓΟΥΣΙΑΣ Η.

17:39 ΑΑ32. ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟ.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ.*, ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ Δ.

17:42 ΑΑ33. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: ΚΛΙΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ζ.*, ΠΑΣΟΗ Ε., ΜΕΣΕΜΑΝΩΛΗ Ζ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α., ΔΑΓΚΑΛΗΣ Π.

17:45 ΑΑ34. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΚΕΛΕΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

ΓΚΑΣΙΑΒΕΛΗΣ Π., ΛΕΥΚΕΛΙΔΟΥ Α., ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ Ι.*, ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α., ΚΟΝΤΟΝΑΣΑΚΗ Ε. ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

17:48 ΑΑ35. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΡΑΚΤΗΡΑ (OBTURATOR). ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Ν.*, ΚΑΛΗΜΕΡΗ Ν., ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ Δ.

17:51 ΑΑ36. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ.

ΔΟΥΠΚΑΡΗ Α.*, ΝΑΚΑ Ο., ΚΩΤΣΙΟΜΥΤΗ Ε.

17:54 ΑΑ37. ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ.

ΠΕΤΡΙΔΗΣ Χ., ΖΕΚΕΡΙΔΟΥ Α., ΜΑΛΛΙΑΡΗ Μ.*, ΤΟΡΤΟΠΙΔΗΣ Δ., ΚΟΪΔΗΣ Π.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΛΟΠΙΑ

 

8:00 – 11:00. ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

2η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

11:00. ΣΤ01 Η σύγχρονη χειρουργική θεραπεία στις παθήσεις της ΚΓΔ

Συντονιστής: Ι. Δημητρακόπουλος.

Εισηγητές: Α. Τριανταφυλλίδου, Γ. Βενέτης, Ι. Τηλαβερίδης

 

6η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

13:00 ΣΤ03. Τοπικές και συστηματικές αιτίες αποτυχιών κατά την εφαρμογή των οστεοενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων.

Συντονιστής: Α. Κωνσταντινίδης.

Εισηγητές: Σ. Βασιλόπουλος , Ι. Βούρος , Π. Δάγκαλης, Α. Κωνσταντινίδης.

 

10η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

15:30 ΣΤ06. Συνολική προσθετική αντιμετώπιση ασθενούς και η σχέση της με την γενική υγεία. Μέρος Ι.

Συντονιστής: Α. Δουκουδάκης

Εισηγητές: Γ. Παπαβασιλείου, Φ. Καμποσιώρα, Β. Χρονόπουλος, Σ. Σιλβέστρος, Α. Σαραφιανού, Σ. Πελεκάνος.

 

14η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

17:30 ΣΤ08. Συνολική προσθετική αντιμετώπιση ασθενούς και η σχέση της με την γενική υγεία. Μέρος ΙΙ.

Συντονιστής: Α. Δουκουδάκης

Εισηγητές: Σ. Κούρτης, Ν. Συκαράς, Η. Γούσιας, Ι. Ρούσσου, Π. Ζωίδης.

 

19:15 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

8:00 – 11:00. ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

3η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

11:00. ΣΤ02. Ορθοδοντική – Ορθοπεδική θεραπεία με λειτουργικά μηχανήματα. Σύγχρονες απόψεις.

Εισηγητές: Μ. Παπαδόπουλος, Ε. Ιγγλέζος, Φ. Συνοδινός.

 

7η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

13:00 ΣΤ04. Επιπλοκές και Πρόγνωση νόσων της Στοματικής Κοιλότητας.

Συντονιστής: Α. Κολοκοτρώνης

Εισηγητές: Δ. Ανδρεάδης , Α. Ματιάκης , Α. Πουλόπουλος.

 

11η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

15:30 ΣΤ07. Η στοματική και η γναθοπροσωπική χειρουργική στα παιδιά.

Συντονιστής: Ι. Ιατρού

Εισηγητές: Κ. Θεολόγη-Λυγιδάκη, Φ. Τζέρμπος, Σ. Δαλαμπίρας,Ι. Ιατρού.

 

15η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

17:30 ΣΤ09. Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία. The SEDENTEX CT Project.

Συντονιστής: Κ. Τσιχλάκης

Εισηγητές: Κ. Τσιχλάκης, Κ. Καραγιάννη, Χ. Σταματάκης, Α. Μητσέα.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ

 

8:00 – 11:00. ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

4η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:00 ΕΑ01. ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΩΔΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ;

ΣΙΟΒΑΣ Σ.*, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ Β.

11:12 ΕΑ02. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ PARKINSON.

ΝΑΚΑ Ο.*, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ Β.

11:24 ΕΑ03. ΣΥΓΚΛΕΙΣΙΑΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΘΕΟΦΙΛΗ Ε.*, ΝΑΚΑ Ο., ΣΥΚΑΡΑΣ Ν.

11:36 ΕΑ04. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ VAN DER WOUDE.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Χ.*, ΑΡΜΑΟΥ Μ., ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ Φ., ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.

12:48 ΕΑ05. Η ΕΠΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΝΩΔΟΤΗΤΑ KΕΝΝΕDY CLASS I ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π.*, ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ Φ.

13:00 ΕΑ06. ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ.

ΚΙΟΣΠΕΣ Ο.*, ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

13:12 ΕΑ07. ΟΣΤΕΟΝΕΚΡΩΣΗ ΓΝΑΘΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΔΙΦΩΣΦΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΧΑΤΖΗΧΑΛΕΠΛΗ Χ.*, ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

 

8η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

13:00 ΣΤ05. Όρια και δυνατότητες της σύγχρονης ενδοδοντίας.

Συντονιστής: Ε.Κοντακιώτης,

Εισηγητές:Ε.Κοντακιώτης, Δ.Τόλιας, Π.Μωϋσιάδης, Σ.Φλωράτος.

 

12η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

15:30 ΕΙΣ01. Ε. Αλμπανίδου-Φαρμάκη: Ανοσοανεπάρκειες-: εκδηλώσεις από τη στοματική κοιλότητα

15:50 ΕΙΣ02. Γ. Λάσκαρης: Η Στοματολογία συναντά τις ειδικότητες της Παθολογίας

16:10 ΕΙΣ03. Ι. Φάκλαρης: Σιαλενδοσκόπηση μια νέα μέθοδος εξέτασης και θεραπείας των παθήσεων των μειζόνων σιελογόνων αδένων

16:30 ΕΙΣ04. Φ. Τζέρμπος: Ιστορικό. Η απαρχή για επιτυχημένη θεραπεία.

 

16η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

17:30 ΕΑ08. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ GOLDENHAR.

ΙΑΤΡΟΥ Ι., ΘΕΟΛΟΓΗ-ΛΥΓΙΔΑΚΗ Ν., ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗΣ Α.*

17:42 ΕΑ09. ΧΕΙΛΕΟ-ΓΝΑΘΟ-ΥΠΕΡΩΙΟ ΣΧΙΣΤΙΕΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 73 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΘΕΟΛΟΓΗ-ΛΥΓΙΔΑΚΗ Ν., ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ., ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ.*, ΙΑΤΡΟΥ Ι.

17:54 ΕΑ10. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΚΟΛΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

OΡΦΑΝΟΥ Χ.*, ΤΖΈΡΜΠΟΣ Φ.

18:06 ΕΑ11. ΟΣΤΕΟΝΕΚΡΩΣΗ ΓΝΑΘΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΙΦΩΣΦΟΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

ΟΡΦΑΝΟΥ Χ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Χ.*, ΠΑΡΧΑ Ε.*, ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ Β.*, ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

18:18 ΕΑ12. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΥΠΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΡΙΤΗΜΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΓΝΑΘΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡIΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ.

ΚΟΛΟΜΒΟΣ Ν., ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.*

18:30 ΕΑ13. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ GORLIN-GOLTZ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ LASER ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ (PDT).

ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ Ε.*, SULTAN Α., HOPPER C., ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Δ., ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Φ.

18:42 ΕΑ14. ΕΞΑΓΩΓΗ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΙΑΙΑ ΚΑΤΩ ΦΑΤΝΙΑΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ; ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ Δ., ΝΤΑΜΠΑΡΑΚΗΣ Ν.*, ΣΑΜΑΡΑ Δ. , ΛΙΛΛΗΣ Θ.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

17η Συνεδρία: ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

09:10 ΑΑ38. ΒΙΟΨΙΑ ΟΣΤΟΥ

ΓΙΩΤΗΣ Β.*,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.,ΣΤΑΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ν.

09:13 ΑΑ39. ΒΙΟΨΙΑ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ(BRUSH BIOPSY)-ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ.

ΑΛ ΜΟΧΑΜΑΝΤ Ι., ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ Γ., ΚΑΛΕΛΗ Μ.*, ΤΑΤΣΗΣ Δ.

09:16 ΑΑ40. ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑΤΩΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α.*,ΑΔΑΜΟΥΛΗ Δ., ΒΙΟΛΕΣΤΗ Α.

09:19 ΑΑ41. ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑ ΓΛΩΣΣΑΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Η.*,ΣΑΛΒΑΡΙΔΗ Ε., ΣΑΒΒΑ Ν., ΣΠΑΝΟΣ Α.

09:22 ΑΑ42. ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Φ., ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Π., ΔΕΛΑΚΑ Α.*, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Δ.

09:25 ΑΑ43. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΞΗΡΟΥ ΦΑΤΝΙΟΥ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΧΟΥΚΛΗ Μ.*, ΚΑΤΗΣ Α., ΜΟΥΤΣΙΟΣ Γ.

09:28 ΑΑ44. ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΥΡΜΗΚΙΩΔΟΥΣ ΞΑΝΘΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΥ ΛΕΙΧΗΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ.

ΧΡΥΣΟΜΑΛΗ Ε., ΑΡΓΥΡΗΣ Π.*, ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ Ι., ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ Α.

09:31 ΑΑ45. ΟΣΤΕΟΝΕΚΡΩΣΗ ΓΝΑΘΩΝ ΑΠΟ ΛΗΨΗ ΔΙΦΩΣΦΟΝΙΚΩΝ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ Ε., ΜΠΑΚΡΑΤΣΗ Α.*

09:34 ΑΑ46. ΟΠΙΣΘΟΚΥΝΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΜΑΤΖΙΑΡΗ Ε., ΖΟΡΜΠΑ Μ., ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α.

09:37 ΑΑ47. ΟΛΙΓΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ MELKERSSON –ROSENTHAL. ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗ Ε., ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΟΥ Λ., ΣΤΑΥΡΑΚΗ Μ., JALALI Y., ΚOΛYBA E.*

 

21η Συνεδρία: ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:00 ΑΑ48. ΝΟΣΟΣ ΗΑΝD – SCHÜLLER – CHRISTIAN. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΚΑΤΩΠΟΔΗ Ε.*, ΜΠΟΥΡΑΣ Ε., ΣΤΑΥΡΑΚΗ Μ., JALALI Y.

11:03 ΑΑ49. ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΛΑΣΜΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΛΩΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α.*, ΣΑΡΙΓΓΕΛΟΥ Α., ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α., ΕΠΙΒΑΤΙΑΝΟΣ Α.

11:06 ΑΑ50. ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ PEUTZ-JEGHERS. ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ε.*, ΖΟΡΜΠΑ Μ., ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Δ., ΕΠΙΒΑΤΙΑΝΟΣ Α.

11:09 ΑΑ51. ΝΕΥΡΕΙΛΗΜΜΩΜΑ Ή ΣΒΑΝΝΩΜΑ (ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ)

ΚΥΤΕΑΣ Π.*, ΣΑΡΙΓΓΕΛΟΥ Α., ΚΑΤΣΙΚΑΝΗΣ Φ. ,ΑΣΗΜΑΚΗ Α. , ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α.

11:12 AA52. ΠΕΡΙΑΚΡΟΡΡΙΖΙΚΕΣ ΟΣΤΕΪΝΙΚΕΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

ΖΕΜΠΙΛΑ Μ.*,ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ Σ.

11:15 AA53. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Μ. ΖΕΜΠΙΛΑ Μ.*, ΑΛΗΦΑΚΙΩΤΗ Ε., ΗΛΙΑΔΗΣ Α., ΠΑΠΑΔΕΛΗ Χ.

11:18 AA54. ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΖΙΡΚΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΛΑΜΠΡΑΚΗ Μ.*, ΑΝΔΡΕΙΩΤΕΛΛΗ Μ.,ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Β.

11:21 AA55. ΚΕΚΛΙΜΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΩΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΓΝΑΘΩΝ

ΤΑΝΙΩΝΟΥ Β.-Ι.*, ΣΥΝΑΡΕΛΛΗΣ Α.,ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ Ι.

 

28η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

14:30 ΕΙΣ12. Θ. Σεμερτζίδης, Γ. Μ. Ιατρού: Εφαρμογές πιεζοχειρουργικής στο στόμα

14:50 ΕΙΣ13. Θ. Σεμερτζίδης, Γ. Μ. Ιατρού: Απεικόνιση ελλειμματικής οπίσθιας περιοχής γνάθων στην εμφυτευματολογία

15:10 ΕΙΣ14. Ι. Καμμά: Φωτοδυναμική Θεραπεία. Βασικές αρχές λειτουργίας -Κλινικές εφαρμογές στην μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία.

15:30 ΕΙΣ15. Π. Λαγουβάρδος: Ο φθορισμός στη διάγνωση των τερηδόνων των δοντιών. Συσκευές και αποτελεσματικότητα.

 

32η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

16:30 ΕΙΣ20. Ε. Πιπέρη: Η στοματική κοιλότητα συχνός στόχος ανεπιθύμητων φαρμακευτικών αντιδράσεων

16:50 ΕΙΣ21. Ν. Νικητάκης: Ιστολογικοί και μοριακοί προγνωστικοί δείκτες στον καρκίνο του στόματος

17:10 ΕΙΣ22. Κ. Τόσιος: Μερική βιοψία και μεταστατική διασπορά στο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του στόματος

17:30 ΕΙΣ23. Α. Σκλαβούνου-Ανδρικοπούλου: Νεότερα δεδομένα στην καρκινογένεση κεφαλής-τραχήλου: Η επιδημία της HPV-λοίμωξης.

 

36η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

18:00 ΣΤ17. Ενδοδοντία και γενική υγεία. Μια αμφίδρομη σχέση

Συντονιστής: Θ. Λαμπριανίδης

Εισηγητές: Ν. Οικονομίδης, Γ. Τσομπανίδης.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΛΟΠΙΑ

 

18η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

09:00 ΣΤ10. Η θέση της μερικής οδοντοστοιχίας στην σύγχρονη αποκαταστατική οδοντιατρική.

Συντονίστρια: Ε. Διακογιάννη

Εισηγητές: Ε. Κωτσιομύτη, Ι. Εμμανουήλ, Γ. Πολυζώης.

 

22η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

11:00 ΣΤ12. Χειρουργικά πρωτόκολλα για προβλέψιμο αποτέλεσμα στη σύγχρονη εμφυτευματολογία.

Συντονιστής: Α. Τσίρλης

Εισηγητές: Α. Βέης, Ν. Νταμπαράκης, Α. Κονδυλίδου.

 

25η Συνεδρία

12:30. Εισήγηση με την ευγενική χορηγία της Johnson &Johnson Hellas.

 

29η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

14:30 ΣΤ14. Κροταφογναθικές διαταραχές στην κλινική Οδοντιατρική πράξη και έρευνα: Σύγχρονα διεθνή πρότυπα και εξελίξεις.

Συντονιστής: Π. Κοίδης

Εισηγητές: Κ. Αντωνιάδης, Δ. Τορτοπίδης, Χ. Αγγελόπουλος, Π. Κοϊδης.

 

33η Συνεδρία:

16:30 ΣΤ15. με την ευγενική χορηγία της Colgate Hellas.

Η τερηδόνα και ο ρόλος του σύγχρονου οδοντιάτρου: Μια πρακτική προσέγγιση και η συμβολή του φθορίου.

Συντονιστής: K. Oυλής.

Εισηγητές: Χ. Κουνάρη, Σ. Γκιζάνη. Κ. Σολωμού.

 

37η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

18:00 ΕΙΣ28. Γ. Αγγελόπουλος, Β. Σταθόπουλος: Μπορεί ο γενικός οδοντίατρος να περιορίσει την ανάπτυξη ορθοδοντικών ανωμαλιών σύγκλεισης;

18:20 ΕΙΣ29. Μ. Παπαδόπουλος: Σύγχρονη αντιμετώπιση συγκλεισιακών προβλημάτων με χρήση μίνι εμφυτευμάτων. Διευρύνοντας τα όρια της ορθοδοντικής θεραπείας

18:40 ΕΙΣ30. Ν. Τοπουζέλης: Η συμβολή της Ορθοδοντικής στην Ορθογναθική χειρουργική

19:00 ΕΙΣ31. Α. Αθανασίου: Είναι αξιόπιστη η ορθοδοντική θεραπεία χωρίς ακίνητους μηχανισμούς; Η συμβολή της τεχνικής Invisalign στην ορθοδοντική ενηλίκων.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

19η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

09:00 ΣΤ11. Οδοντιατρική φροντίδα στον ασθενή με καρκίνο

Συντονιστής: Κ. Αντωνιάδης.

Εισηγητές: Γ. Κολούτσος, Μ. Λαζαρίδου, Κ. Βαχτσεβάνος.

 

23η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

11:00 ΕΙΣ05. X. Mπελτές: Ο ρόλος των υπερήχων στην Περιακρορριζική χειρουργική.

11:20 ΕΙΣ06. Α. Ασπραδάκη, Α. Φιλαλήθης: Οδοντιατρική και γενική υγεία: Βιοηθικά ζητήματα και πολιτικές υγείας.

11:40 ΕΙΣ07. Δ. Σπατούλας: Προσθετική αποκατάσταση ογκολογικών χειρουργημένων ασθενών με ελλείμματα στην άνω και κάτω γνάθο. Κοινωνική επανένταξη

12:00 ΕΙΣ08. ΕΤ. Φαρμάκης: Μουσική και η επίδραση της στο Οδοντιατρείο.

 

26η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

12:30 ΕΙΣ09. Ι. Τζούτζας: Σύγχρονη και επικαιροποιημένη οργάνωση και διαχείριση οδοντιατρικών υπηρεσιών.

12:50 ΕΙΣ10. Β. Τσανίδης: Η συρρίκνωση της οδοντιατρικής

13:10 ΕΙΣ11. Π. Δαμουλής: Η απελευθέρωση του Οδοντιατρικού επαγγέλματος: Μύθοι και πραγματικότητα.

 

30η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

14:30 ΕΙΣ16. Β. Τσούνιας: Η ψυχοδυναμική του επείγοντος οδοντιατρικού περιστατικού

14:50 ΕΙΣ17. Α. Ματιάκης: Ο ψυχιατρικός ασθενής στο οδοντιατρείο: Σπάνια περίπτωση ή καθημερινή πρακτική;

15:10 ΕΙΣ18. Ε. Γκάγκαρη: Λειτουργία των ειδικοτήτων στο Οδοντιατρικό επάγγελμα: Το μοντέλο των ΗΠΑ.

15:30 ΕΙΣ19. Α. Δημητρίου, Φ. Ζερβού-Βάλβη: Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και στοματική υγεία.

 

34η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

16:30 ΣΤ16. Επίπτωση των περιοδοντικών λοιμώξεων στη γενική υγεία

Συντονιστής: Φ. Μαδιανός

Εισηγητές: Δ. Σακελλάρη, Π. Κορομάντζος, Γ. Κοντοβαζαινίτης, Λ. Μπατάς.

 

38η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

18:00 ΣΤ18. Η εφαρμογή των διοδικών laser, Nd:YAG και KTP στην οδοντιατρική. Ανάλυση των τεχνικών και παραμέτρων.

Συντονίστρια: Ι.Καμμά

Εισηγητές: Ι. Καμμά , Ν. Μανταλενάκης, Μ. Μαυρόγιαννης, Κ. Νακοπούλου.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ

 

20η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

09:00 ΕΑ15. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ (EMPATHY) ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ.

ΤΣΙΑΝΤΟΥ Δ.*, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ Δ., ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗΣ Κ., ΚΟΤΣΑΝΟΣ Ν.

09:12 ΕΑ16. IN VITRO ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΙΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΑΠΟΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ.

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ Χ., ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΜΑΡΑΘΙΩΤΟΥ Ι., ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ Ο., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΣΑΜΑΡΑ Ε.*

09:24 ΕΑ17. ΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΠΘ.

ΔΗΜΗΤΡAΚΗ Δ.*, ΑΘΑΝΑΣΙAΔΟΥ Α., ΤΟΠIΤΣΟΓΛΟΥ Β., ΚΑΒΒΑΔIΑ ΣΜ.

09:36 ΕΑ18..ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

EΠΙΤΡΟΠΑΚΗ Μ.*, ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ Φ., ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ Α., ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.

09:48 ΕΑ19. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.

ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ Α.*, ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ Μ., ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ Φ., ΜΑΛΕΡΟΥ Ν., ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.

10:00 ΕΑ20. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ – ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ.

ΒΛΑΧΟΥ Φ.-Π., ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ε.*, ΚΑΛΦΑΣ Σ., ΤΟΠΙΤΣΟΓΛΟΥ Β.

10:12 ΕΑ21. ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΣΕ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

ΓΑΡΜΠΗΣ Δ.*

 

24η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:00 ΕΑ22. OΔΟΝΤΙΚΗ ΑΓΕΝΕΣΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ APERT.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.*, ΜΠΑΡΤΖΕΛΑ Θ., BRONKHORST Ε., MOHLIN Β., HAGBERG C.

11:12 ΕΑ23. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

ΤΣΕΛΕΠΗΣ Λ.*, ΜΑΥΡΟΥΔΗ Ε., ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ Α., ΜΑΓΚΑΦΑΚΗΣ Δ., ΑΛΕΞΙΑΣ Γ.

11:24 ΕΑ24. Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Δ.*, ΚΩΛΕΤΣΗ – ΚΟΥΝΑΡΗ Χ.,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

11:36 ΕΑ25. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΚΕΡΑΜΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ- ΠΡΟΔΡΟΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Μ.*, ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Γ.

11:48 ΕΑ26. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΫΛΙΚΩΝ – ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Γ. *, ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Μ.

12:00 ΕΑ27. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΙΑΣ ΑΓΚΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΦΑΤΝΙΑΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δ.*, BROWN J.

12:12 ΕΑ28. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

ΠΑΠΑΔΕΛΗ X.*, ΖΕΜΠΙΛΑ M., ΒΕΝΕΤΗΣ Γ., ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ Α., ΚΟΥΣΚΟΥΡΑΣ Κ.

 

27η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

12:39 ΣΤ13. Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση παθολογικών ή μη αλλοιώσεων των σκληρών οδοντικών ιστών

Συντονιστής: Π. Διονυσόπουλος

Εισηγητές: Ε. Κολινιώτη-Κουμπιά, Κ. Τολίδης, Ε. Κουλαουζίδου, Π. Γερασίμου.

 

31η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

14:30 ΕΑ29. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΦΑΤΝΙΑΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΡΗΜΑΤΟΣ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Π., ΒΛΑΣΤΟΣ Κ., ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Φ., ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Δ

14:42 ΕΑ30. ΔΙΑΥΓΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΩΝ ΣΙΑΛΟΓΟΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΙΟΧΡΩΜΟΚΥΤΩΜΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ : ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΠΑΘΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ.

ΑΡΓΥΡΗΣ Π.*, ΧΡΥΣΟΜΑΛΗ Ε., ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ Ι., ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ Α.

14:54 ΕΑ31. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΣΠΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΛΕΙΧΗΝΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΗ Μ.*, ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Ν., ΔΙΑΜΑΝΤΗ Σ., ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ Α.

15:06 ΕΑ32. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ NF-ΚΒ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ HPV ΣΕ ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ Α.*, ΚΑΜΠΕΡΟΣ Γ., ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Ν., ΚΙΤΡΑΚΗ Ε., ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ -ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.

15:18 ΕΑ33. ΑΝΟΣΟΪΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΓΟΝΟΥ ΜΟΡΙΟΥ PS6K ΣΕ ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚEΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ Ι.-Ε.*, ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Ν., ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ-ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.

15:30 ΕΑ34. ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ.

ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ Β.*, ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Δ., ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α.

15:42 ΕΑ35. ΜΥΟΪΝΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ:ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

ΣΑΜΑΡΑ Α.*, ΚΥΡΙΛΗ Τ., ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Δ., ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΕΠΙΒΑΤΙΑΝΟΣ Α.

 

35η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

16:30 ΕΙΣ24. Ν. Νταμπαράκης: Νεώτερες αντιλήψεις για την αρτικαΐνη στην τοπική αναισθησία: ενδείξεις, αποτελεσματικότητα, περιορισμοί

16:50 ΕΙΣ25. Α. Τσίρλης: Διαχείριση επείγοντος περιστατικού στην καθημερινή Οδοντιατρική πράξη

17:10 ΕΙΣ26. Α. Δοντά – Μπακογιάννη: Ευαισθησία ατόμων του πληθυσμού στην ιοντίζουσα ακτινοβολία. Είναι δυνατόν να εκτιμηθεί;

17:30 ΕΙΣ27. Δ. Ζαμπάρας: Εκτεταμένες αποκαταστάσεις με οδοντικά εμφυτεύματα σε ασθενείς με συστηματικά προβλήματα υγείας: πρόκληση και ευθύνη ταυτόχρονα.

 

39η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

09:00 ΕΑ36. LASER ASSISTED NEW ATTACHMENT PROCEDURE (LANAP), ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ Ι.*, ΓΚΟΓΚΟΣ Α., ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛ., ΚΑΡΟΥΣΗΣ Ι.Κ.

09:12 ΕΑ37. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μ.*, ΜΠΟΥΝΤΑΝΙΩΤΗΣ Φ.-Χ.,ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Μ., ΠΡΙΓΚΟΣ Α.-Χ.,ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

09:24 ΕΑ38. Η ΧΡΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΤΕΡΥΓΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΣΤΑΣΗ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΝΩΔΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΠΡΙΓΚΟΣ Α.-Χ.*, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μ., ΜΠΟΥΝΤΑΝΙΩΤΗΣ Φ.-Χ., ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Μ., ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

09:36 ΕΑ39. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΖΩΝΗ.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

ΜΠΕΣΙΡΗ Ε.*, ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ Ε., ΚΟΤΙΝΑ Ε., ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Π.

09:48 ΕΑ40. ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΦΩΣΦΟΝΙΚΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΣΤΕΟΝΕΚΡΩΣΗΣ;

ΚΑΡΑΚΙΝΑΡΗΣ Γ.*, ΚΟΝΤΟΣ Κ.

10:00 ΕΑ41. ΔΙΑΤΑΣΗ ΦΑΤΝΙΑΚΗΣ ΑΚΡΟΛΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ Θ.*, ΝΟΥΣΙΟΣ Γ., ΤΣΙΡΛΗΣ Α.

10:12 ΕΑ42. ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΞΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ Θ.*, BASHOUR Ζ., ΤΣΙΡΛΗΣ Α.

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

40η Συνεδρία:

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

09:00 ΕΙΣ32. Ε. Κοντακιώτης: Ιατρογενείς διατρήσεις στην Ενδοδοντία

09:20 ΕΙΣ33. Α. Χανιώτης: Επαναγγείωση και συνέχιση της διάπλασης του άπολφου αδιάπλαστου ακρορριζίου. Πότε και πως

09:40 ΕΙΣ34. Σ. Φλωράτος: Επιλογή περιπτώσεων για μικροχειρουργική ενδοδοντία με βάση τη βιβλιογραφία

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΒΟΛΗ

10:00 ΒΠ01. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΤΕΞΑΚΤΙΚΑ ΦΑΤΝΙΑ.

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Φ.* ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

44η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

11:00 ΕΙΣ35. Ο. Παντελίδου-Παπαδοπούλου: Είναι η διάνοιξη του μυλικού θαλάμου η αρχή των προβλημάτων, ή το κλειδί για την επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας;

11:20 ΕΙΣ36. Κ. Λυρούδια: Απορρόφηση δοντιών. Φυσιολογικό ή παθολογικό φαινόμενο;

11:40 ΕΙΣ37. Ι. Κολοκούρης: Αδιάπλαστα μόνιμα δόντια με νεκρό πολφικό ιστό. Ακρορριζαπόφραξη ή ακρορριζογένεση;

12:00 ΕΙΣ38. Κ. Λουλουδιάδης: Η σημασία του προσδιορισμού του χρόνου επανελέγχου στη προαγωγή της στοματικής υγείας.

 

48η Συνεδρία: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

12:30 ΕΙΣ39. Α. Δελαντώνη: Απεικόνιση κροταφογναθικής διάρθρωσης: Τεχνικές και εφαρμογές αυτών

12:50 ΕΙΣ40. Ι. Μαντζαρόπουλος: Η Οδοντιατρική ως σημαντική συνιστώσα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

13:10 ΕΙΣ41. Ν. Μαλλέρου , Φ. Καμποσιώρα , Γ. Παπαβασιλείου: Η συμβολή των επιστημών της επικοινωνίας και συμπεριφοράς του ανθρώπου στην βελτίωση της παρεχόμενης οδοντιατρικής φροντίδας

13:30 ΕΙΣ42. Α. Μόσχου: Η σημασία της εφαρμογής προληπτικών οδοντιατρικών προγραμμάτων και αγωγής στοματικής υγείας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,στην πρόληψη καρδιαγγειακών και σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΛΟΠΙΑ

 

41η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

09:00 ΣΤ19. Οδοντογενείς φλεγμονές. Τί, πότε και γιατί στην αντιμετώπισή τους.

Συντονιστής: Φ. Τζέρμπος

Εισηγητές: Κ. Θεολόγη – Λυγιδάκη, Ν. Κολόμβος, Β. Πετσίνης, Π. Χριστόπουλος.

 

45η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

11:00 ΣΤ21 ΕΟΟ

 

49η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

12:30 ΣΤ22. Η επιβίωση και οι επιπλοκές των επιεμφυτευματικών καταστάσεων.

Συντονιστής: Α. Χατζηκυριάκος

Εισηγητές: Π. Δάγκαλης, Μ. Κοκοτή, Α. Χατζηκυριάκος.

 

14:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

42η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

09:00 ΣΤ20. Λεύκανση – Συντηρητική μέθοδος αντιμετώπισης αισθητικών προβλημάτων. Νέα δεδομένα. Υλικά και Τεχνικές.

Συντονίστρια: X. Παξιμαδά

Εισηγητές: M. Αναγνώστου , M. Αντωνιάδου, Σ. Διαμαντοπούλου.

 

46η Συνεδρία: ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

11:00 ΑΝ01 Αυτογενή ή μη αυτογενή μοσχεύματα στην Προεμφυτευματική Χειρουργική.

Συντονιστής Δ. Καλύβας

Εισηγητές: Κ. Μανταλενάκης, Λ. Ποδαρόπουλος.

 

50η Συνεδρία: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

12:30 ΣΤ23. Διαχείριση της βαθιάς τερηδονικής αλλοίωσης νεογιλού και νεαρού μόνιμου γομφίου με ζωτικό πολφό, βασισμένη στην τεκμηρίωση.

Συντονιστής: Ν. Κοτσάνος

Εισηγητές: Κ. Αραποστάθης , Δ. Τσιάντου , Α. Αρχάκης , Ν. Κοτσάνος, Σ. Αρίζος.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ

 

43η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:00 ΕΑ43. Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΑ & ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.*

11:12 ΕΑ44. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Α.*, ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σ., ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Σ.

11:24 ΕΑ45. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΘΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΓΕΝΕΣΙΑΣ ΠΛΑΓΙΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ Μ.*, ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ Π., ΜΑΚΟΥ Μ.

11:36 ΕΑ46. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ

ΛΙΤΣΟΣ Γ.*

11:48 ΕΑ47. <<ΑΟΡΑΤΗ>> ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ: Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.*

12:00 ΕΑ48. ΜΙΚΡΟΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ.

ΛΙΤΣΟΣ Γ.*

12:10 ΕΑ49. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.

ΚΑΘΟΠΟΥΛΗΣ Δ.*, ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

 

47η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11:00 ΕΑ50. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ.

ΜΠΟΚΑ Β.*, ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗΣ Κ., ΒΡΕΤΟΣ Ν., ΚΟΤΣΑΝΟΣ Ν.

11:12 ΕΑ51. ΣΙΑΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΠΕΠΤΙΔΙΟΥ LL-37 ΣΕ ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ.

ΔΑΥΪΔΟΠΟΥΛΟΥ Σ.*, ΔΙΖΑ Ε., ΜΕΝΕΞΕΣ Γ., ΚΑΛΦΑΣ Σ.

11:24 ΕΑ52. ΕΠΑΝΑΦΥΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΠΡΌΓΝΩΣΗ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΜΑΝΟΥΚΑΚΗΣ Ι.*, ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ Ι.

11:36 ΕΑ53. ΕΚΤΟΜΗ ΧΑΛΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΟΣΤΕΟΤΟΜΙΑ ΜΕΣΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΡΑΦΗΣ.

ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Σ., ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Χ.*

11:48 ΕΑ54. ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ Χ.*, ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ Ε., ΚΩΣΤΑΚΟΥ Ε.

12:00 ΕΑ55. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Κ.Υ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

ΜΟΣΧΟΥ Α.*

12:12 ΕΑ56. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Δ.*

 

51η Συνεδρία: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

12:30 ΕΑ57. ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΦΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΜΦΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ

ΓΑΚΗΣ Π.*, ΦΑΡΜΑΚΗΣ Ε.-T.

12:42 ΕΑ58. ΘΡΑΥΣΗ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΚΩΔΩΝΑΣ Κ .*, ΓΚΟΓΚΟΣ Χ., ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Ν.

12:54 ΕΑ59. ΧΗΜΙΚΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΚΑΜΜΕΝΩΝ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ

ΝΙΚΟΛΗΣ Π.Μ.*, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Χ., ΚΕΡΕΖΟΥΔΗΣ Ν.Π.

13:06 ΕΑ60. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ.

ΠΑΥΛΗ Μ.*, ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Χ., ΔΕΛΟΥΣΙΔΟΥ Φ., ΤΖΕΡΜΠΟΣ Φ.

13:18 ΕΑ61. ΑΚΤΙΝΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΜΕ ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.

ΔΕΒΛΙΩΤΗΣ Α.*, ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑΣ Θ.


Η Οργανωτική Επιτροπή υπενθυμίζει την αυτονόητη πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές του προγράμματος από το προκαταρκτικό στάδιο μέχρι της οριστικής του μορφής για λόγους καλύτερης και πιο ευέλικτης παρακολούθησης του από τους συνέδρους καθώς και διευκόλυνσης των ομιλητών πέραν των εκάστοτε απρόβλεπτων γεγονότων και της απαιτούμενης επακόλουθης προσαρμογής. Γι’ αυτό και διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει στις αναγκαίες αλλαγές.

Για τον λόγο αυτό συνιστά σε όλους τους συμμετέχοντες στο 31ο ΠΟΣ να λαμβάνουν τακτικά υπ’ όψιν τους τις ανακοινούμενες αλλαγές και τροποποιήσεις του προγράμματος ώστε να αποφεύγονται εκπλήξεις και απρόβλεπτες καταστάσεις της τελευταίας στιγμής.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια λάθη σε τίτλους, ονόματα ομιλητών ή εισηγητών παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αμέσως με τη Γραμματεία του 31ου ΠΟΣ, μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε στο σύνδεσμο «Επικοινωνία» της ιστοσελίδας του Συνεδρίου http://31pos.eoo.gr/.

Μοιραστείτε