9ο webinar της 7ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάνε οι εγγραφές για το 9ο webinar του κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων της 7ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα Webex

Ημερομηνία: 15/11/2023 ώρα 13.00 – 14.30

Θέμα: «Εφαρμογή της τεχνικής διαστρωμάτωσης σε αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης προσθίων και οπισθίων δοντιών»

και ομιλήτρια την Επικ. Καθηγήτρια κ. Μ. Αναγνώστου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://7ypecrete.my.webex.com/weblink/register/r237e243be151b8437a83e4acb7c86cfa

Το σεμινάριο μοριοδοτείται με 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ)  από το ΙΕΘΕ της ΕΟΟ.


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα κ. Αναγνώστου:

  • 2000: Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
  • 2006: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οδοντική Χειρουργική, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • 2009: Διδακτορικό Δίπλωμα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • 2012: Λέκτορας, Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής, Τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ
  • 2016: Διδακτορικό Δίπλωμα, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • 2019-σήμερα: Επίκουρη Καθηγήτρια, Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής, Τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ

Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών και στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Μέλος συγγραφικών ομάδων σε επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα. Κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Μέλος εθνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα από το 2002.

Περιεχόμενο – Σύντομη Περίληψη:

Η βελτίωση των ιδιοτήτων των συνθέτων ρητινών και η ανάπτυξη των συγκολλητικών τεχνικών ελάχιστης παρέμβασης έχει καθιερώσει τα υλικά αυτά ως υλικά εκλογής για τις άμεσες αποκαταστάσεις προσθίων και οπισθίων δοντιών. Παράλληλα, η ανάπτυξη των συστημάτων διαστρωμάτωσης, με την εφαρμογή ρητινών μεγαλύτερης ή μικρότερης διαφάνειας (αδαμαντίνης και οδοντίνης αντίστοιχα), έχει οδηγήσει στην ευρεία χρήση των υλικών αυτών για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων στην πρόσθια ζώνη.

Στην ομιλία θα αναπτυχθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στη βιβλιογραφία για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος διαστρωμάτωσης και θα παρουσιαστούν τα κλινικά στάδια εφαρμογής της τεχνικής διαστρωμάτωσης σε πρόσθια και οπίσθια δόντια, δίνοντας έμφαση στις αποκαταστάσεις προσθίων δοντιών. Ειδικότερα για τα πρόσθια δόντια, θα συζητηθεί η αναγκαιότητα του διαγνωστικού κερώματος, της μήτρας σιλικόνης και του mock up ανάλογα με την κλινική περίπτωση, οι ενδείξεις τοποθέτησης ελαστικού απομονωτήρα, η ανάγκη ή μη παρασκευής των οδοντικών ιστών, η σειρά αποκατάστασης των δοντιών σε πολλαπλές αποκαταστάσεις, η χρονική στιγμή και ο τρόπος τοποθέτησης του τεχνητού τοιχώματος και θα παρουσιαστούν τα στάδια λείανσης/στίλβωσης. Τέλος, θα αναπτυχθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στη βιβλιογραφία για τη μακροβιότητα των άμεσων αποκαταστάσεων από σύνθετη ρητίνη σε πρόσθια και οπίσθια δόντια.

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Μοιραστείτε