ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

εοο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Μετά το πέρας της νέας σύσκεψης των επικεφαλής των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανασίου Κατσίκη, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής:
Οι οδοντίατροι όλης της χώρας συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, αφού το εν λόγω προσχέδιο είναι ανορθολογικό, μη βιώσιμο, έχει απροκάλυπτα φορολογικό-δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και για τους λόγους αυτούς πρέπει να αποσυρθεί.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμμετέχει και στις νέες κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων, οι οποίες αποφασίσθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της 29ης Φεβρουαρίου 2016.
Στο πλαίσιο αυτό:
 Έχει δρομολογηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στους οποίους οι επιστημονικοί φορείς θα καταθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα.
 Οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι ουσιαστικός διάλογος με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθολογικών προτάσεων, όπως η λειτουργία ενός ανεξάρτητου Ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα και με όσα ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις:
 Οι οδοντίατροι όλης της χώρας συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 9 Μαρτίου 2016.
 Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους και να συμμετάσχουν στον συμβολικό αποκλεισμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.

 

 

 

 

 

 

Post by Sfakianakis Michail
Μοιραστείτε