Ένταξη Οδοντιάτρων στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού Covid-19

Ενημέρωση 15-01-2021 από Οδ. Σύλλογο Ηρακλείου

Η Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζήτησε από το σύλλογο μας τα ονόματα όσων οδοντιάτρων:

  1. δεν πρόλαβαν να δηλώσουν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου
  2. ίσως αποφασίσουν να εμβολιαστούν αργότερα

Η προθεσμία είναι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο χρειάζεται το ΑΜΚΑ κάθε οδοντίατρου, το οποίο δεν υπάρχει στα στοιχεία που διαθέτει η Γραμματεία του συλλόγου μας. Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν θέλετε να καταχωρηθείτε στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας.

Κάντε κλικ στη φόρμα για να ανοίξει σε νέο παράθυρο:

φορμα εμβολιασμος covid19


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΕΙΓΟΝ Προς τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους

Ένταξη των Οδοντιάτρων στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Καλή Χρονιά, Καλή Δύναμη,

Σε συνέχεια της εγκυκλίου και της ενημέρωσης που σας αποστείλαμε σχετικά με τον εμβολιασμό των Οδοντιάτρων κατά του covid 19 και συμμεριζόμενοι την αγωνία πολλών συναδέλφων, για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους -στα πλαίσια του εκπονηθέντος Προγράμματος Εμβολιασμού της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας- μετά από έντονες πιέσεις που ασκήσαμε, υπήρξε υπηρεσιακή επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο Π., παρουσία της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Καθηγήτριας κ. Θεοδωρίδου και του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Καθηγητή κ. Τσιόδρα Σ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής, τονίσθηκε για άλλη μια φορά ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Π.Ο.Υ., οι Οδοντίατροι βρίσκονται πρώτοι σε επικινδυνότητα έκθεσης, λόγω της δημιουργίας αερολύματος κατά τη διάρκεια της εργασίας μας και της εγγύτητας με το πρόσωπο του ασθενούς. Συνεπώς, είναι απαραίτητο και για λόγους Δημοσίου συμφέροντος οι Οδοντίατροι που εργάζονται με

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω ενημέρωσης, ζητήθηκε να αποσταλούν, το συντομότερο δυνατόν, καταστάσεις σε μορφή Excel, με τα ονοματεπώνυμα και το ΑΜΚΑ των Οδοντιάτρων κάθε Οδοντιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιασθούν, προκειμένου περαιτέρω να συμπεριληφθούν στο πιο πάνω εκπονηθέν Πρόγραμμα Εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας, κοινοποιώντας την παρούσα εγκύκλιο και το συνημμένο. Αναμένουμε το ταχύτερο δυνατό τις καταστάσεις σε μορφή excel, με τα Ονοματεπώνυμα και το ΑΜΚΑ (όχι τον Αριθμό Μητρώου) των Οδοντιάτρων, κάθε Οδοντιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι σας έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να εμβολιασθούν κατά του covid 19, προκειμένου να τις προωθήσουμε μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2021, στο Υπουργείο Υγείας.


Διαβάστε την εγκύκλιο σε pdf

Μοιραστείτε