Άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις από σύνθετη ρητίνη, Χανιά 10-6-2023

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις από σύνθετη ρητίνη» στα Χανιά στις 10 Ιουνίου 2023.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο ΣΥΦΑΧ

10-06-2023, από 10 πμ έως 3 μμ.

Από τη θεωρία στην πράξη: Παρακολούθηση πραγματικού κλινικού περιστατικού βήμα προς βήμα, από τον αρχικό σχεδίασμά μέχρι την τελική αποκατάσταση. Θα γίνει ανάλυση του περιστατικού από τον κο Κούρο με λεπτομερή παρουσίαση όλων των φάσεων της αποκατάστασης. Χρόνος θα αφιερωθεί για συζήτηση όλων των σταδίων της εργασίας καθώς εξελίσσεται.


κούροςΠαντελής Κούρος

Ο Παντελής Κούρος είναι Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Supervisor στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αισθητικής Οδοντιατρικής του King’s College London. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εδώ και 23 έτη. Κύριοι τομείς ενδιαφέροντος τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κλινικό επίπεδο είναι η οδοντιατρική ελάχιστης παρέμβασης, η συγκόλληση με τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς και η βιομιμητική προσέγγιση σε μηχανικό και αισθητικό επίπεδο της αποκαταστατικής σκληρών οδοντικών ιστών.

Αποφοίτησε από την οδοντιατρική του ΑΠΘ το 1997, ενώ το 2001 περάτωσε το τότε άτυπο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Οδοντικής Χειρουργικής του ΑΠΘ. Η διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο τη βιοσυμβατότητα συνδετικών συστημάτων υποστηρίχθηκε και βαθμολογήθηκε με “άριστα* το 2011. Ολοκλήρωσε το μάστερ στην Αισθητική Οδοντιατρική του King’s College του Λονδίνου το 2019 και βαθμολογήθηκε με “distinction”.

Η διατριβή του είχε θέμα τις οπτικές ιδιότητες των άμεσων αποκαταστατικών υλικών και “γέννησε” μια νέα προσέγγιση ψηφιακής επιλογής υλικών για άμεσες αποκαταστάσεις με το όνομα Dental Shade Navigator. Συμμετέχει στις επιστημονικές επιτροπές διεθνούς οδοντιατρικού τύπου και ως εκπαιδευτής στη διαρκή εκπαίδευση σε νέες τεχνικές και υλικά των οδοντιάτρων μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης, hands-on courses κ.ά

ημερίδα χανιά οδοντιατρικός σύλλογος, Άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις από σύνθετη ρητίνη

Μοιραστείτε