Όλο και λιγότεροι Ηρακλειώτες στον… οδοντίατρο!!!

Όλο και λιγότεροι Ηρακλειώτες στον… οδοντίατρο!

Η οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να μη “χτυπήσει” και αυτόν τον κλάδο – Η επιστήμη όμως εξελίσσεται και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Ηράκλειο για την περιεμφυτευματίτιδα

Διακεκριμένοι επιστήμονες στο χώρο της οδοντιατρικής, Έλληνες και ξένοι ομιλητές διεθνούς κύρους  θα παρουσιάσουν νέες μελέτες που αφορούν στην περιεμφυτευματίτιδα , στην επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προσφέρει στους οδοντιάτρους της Κρήτης μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη γνώση που οι ίδιοι θα εφαρμόσουν στα ιατρεία και τους ασθενείς τους. Ανάμεσα στους ομιλητές, είναι ο Γεώργιος Ν. Μπελιμπασάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης  και ο Γεώργιος Χαραλαμπάκης οι οποίοι είναι Κρητικής καταγωγής , από την Πεδιάδα και την Ιεράπετρα, αντίστοιχα.

Οι λίγες δεκαετίες ύπαρξης των εμφυτευμάτων, διευρύνουν το πεδίο της έρευνας γύρω από εκείνα. Ο κ. Σταμάτης Χαρίτος, πρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε χαρακτηριστικά: « Στη διημερίδα περιεμφυτευματίτιδας οι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αιτιολογία και την θεραπεία της νόσου, όπως επίσης και για τις επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιάσουν τα εμφυτεύματα»

Τα επαγγέλματα στον κλάδο της υγείας απαιτούν από τους επαγγελματίες ισόβια ενασχόληση και ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο τους, προκειμένου να διαθέτουν σύγχρονη αντίληψη για το σχέδιο θεραπείας των ασθενών.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Αλεξάκη, μέλος του Δ.Σ του οδοντιατρικού Συλλόγου σημείωσε: « Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν επιμορφωτική φύση και διαμορφώνουν πιο ολοκληρωμένη γνώση.»

Τι είναι η περιεμφυτευματίτιδα

Η περιεμφυτευματίτιδα είναι η φλεγμονώδης νόσος των μαλακών και σκληρών ιστών γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα. Η αναζήτηση της αιτιολογίας και της θεραπείας της περιεμφυτευματίτιδας καθώς επίσης και οι ορθές προσθετικές επιλογές επί των οδοντικών εμφυτευμάτων θα εξεταστούν και θα συζητηθούν εκτενώς στη διημερίδα.

Οδοντίατρος και κρίση

Έλλειψη υλικών αλλά και… “φέσια” βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στην ατζέντα του οδοντιατρικού κόσμου ενώ, όπως τονίστηκε, έχει παρουσιαστεί μείωση της επισκεψιμότητας των ασθενών ακόμα και στο 1/3!

Παρά την απαισιοδοξία και το αποθαρρυντικό πνεύμα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, η επιστήμη εξελίσσεται και η έρευνα φέρνει στο “φως” νέα δεδομένα που αξιοποιούνται =.

Ο κ. Σταύρος Κουκουλάκης οδοντίατρος παρατήρησεί : « Η επιστήμη πορεύεται ανεξάρτητα από την κρίση και οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις»

 

 

Μοιραστείτε