Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο Ηράκλειο

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο Ηράκλειο.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 2 Οκτωβρίου 2011 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας

Η 1η Δημοτική Κοινότητα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης του Ηρακλείου, καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα, για συμμετοχή σε μία κοινή δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μη Βίας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.

Η εκδήλωση που προγραμματίζεται θα περιλαμβάνει πορεία σιωπηλής διαμαρτυρίας πάνω στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00 η ώρα και προορισμό τον τάφο του οικουμενικού τεχνίτη του λόγου και της γραφής, Νίκου Καζαντζάκη.

Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η συνειδητή εναντίωσή μας σε όλες τις μορφές βίας που απειλούν τη συνοχή της σύγχρονης κοινωνίας. Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μουσικό δρώμενο από τις χορωδίες της πόλης του Ηρακλείου, πάνω στον τάφο του Ν. Καζαντζάκη.

Η δράση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, για την αναγκαιότητα της μη βίας με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας –Νεολαίας και Εθελοντισμού κου Νίκου Γιαλιτάκη.

εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της εκδήλωσης

η πρόεδρος
κ. Ελένη Κλειδά

 

Λεωφόρος Πλαστήρα 27, Τ.Κ.: 71202
Τηλ.: 2810 390114 – 390108 FAX: 2810-390040,
E-mail: [email protected], [email protected]

 

Μοιραστείτε