Πανυγειονομική απεργία Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

OSI-250pxΟ Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου  καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου . Στο προς κατάθεση Νομοσχέδιο παρατηρούνται ασάφειες και προβλήματα όσον αφορά στον τρόπο συνεργασίας των οδοντιάτρων με το Π.Ε.Δ.Υ., στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή, με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία του.

Τονίζουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνολικά και ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να:

1. Κατανοήσει, πρωτίστως ότι: η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον.

2. Το παρόν Σχέδιο Νόμου οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια και στα «χαράτσια» που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις-φάρμακα-εξετάσεις.

3. Στερείται εθνικού σχεδιασμού για την υγεία και την περίθαλψη του Ελληνικού λαού και δεν προσδιορίζει το πλαίσιο συμμετοχής της Οδοντιατρικής στην ΠΦΥ, παραπέμποντας σε Υπουργικές Αποφάσεις και Π.Δ., την φιλοσοφία των οποίων αποκρύπτει.

4. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας, προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας και ζητά την απόσυρσή του.

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου   οι Οδοντίατροι  θα πρέπει να ενώσουμε  τις δυνάμεις τους  μαζί με τους Άλλους  Υγειονομικούς φορείς, , για να τονίσουμε όλοι μαζί, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε . Απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες μόνο δεινά θα επιφέρουν τη σημερινή εποχή της κρίσης.

 

 

Για το Δ.Σ.  Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γ. Γραμματέας

Χαρίτος Σταμάτης                                                                                      Τρούλη Καλλιόπη

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης : Σφακιανάκης Μιχαήλ

Μοιραστείτε