θεωρητικό & πρακτικό σεμινάριο Τοποθέτηση μονήρους εμφυτεύματος στην αισθητική περιοχή .

στοματολογικηΟΣρεθυμνοaristondentalΗ στοματολογική εταιρεία Κρήτης  , ο  οδοντιατρικός σύλλογος Ρεθύμνης και η ariston dental διοργανώνουν θεωρητικό & ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΤοποθέτηση μονήρους εμφυτεύματος  στην αισθητική περιοχή. Χειρουργικές και προσθετικές προσεγγίσεις.
Ομιλητής & εκπαιδευτής Σταύρος Πελεκάνος Dr Med Dent, D.D.S.
ΡΕΘΥΜΝΟ Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 -9.00 π.μ. GRECOTEL CRETA PALACE
Τοποθέτηση μονήρους εμφυτεύματος  στην αισθητική περιοχή. Χειρουργικές και προσθετικές προσεγγίσεις. Οι επιτυχείς επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις στην αισθητική περιοχή απαιτούν συχνά πολύπλοκες χειρουργικές και προσθετικές διαδικασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα μακροχρόνια σταθερό αποτέλεσμα. Ανατομικοί παράγοντες όπως το λεπτό παρειακό οστικό πέταλο , οι περιοδοντικοί ιστοί λεπτού βιότυπου και με αυξημένο κίνδυνο υφιζήσεων, μπορούν να δυσκολέψουν περαιτέρω την λήψη αποφάσεων και την κατάρτιση του σχεδίου θεραπείας.
Παρά τα κλινικά και επιστημονικά δεδομένα, ο κλινικός χειρισμός και η τήρηση της σειράς υλοποίησης των σταδίων του σχεδίου θεραπείας παραμένουν υψίστης σημασίας και επηρεάζουν άμεσα το τελικό αποτέλεσμα της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης.
Η ανάπλαση σκληρών ή/και μαλακών ιστών στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα περιστατικά στην αισθητική ζώνη, είναι απολύτως απαραίτητη για να επιτευχθεί μία αποκατάσταση υψηλής αισθητικής και φυσικής όψης.
Ο χρόνος, η επιλογή υλικών και ο τύπος της προσθετικής αποκατάστασης μπορεί να δυσκολέψουν περαιτέρω τη λήψη αποφάσεων και να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναλύσει και να κατηγοριοποιήσει διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές, να εστιάσει στην μεθοδολογία και στο σχέδιο θεραπείας στις αισθητικές επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και να δώσει οδηγίες για την επίτευξη ενός βέλτιστου αισθητικά αποτελέσματος.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα συζητηθούν νέες προσεγγίσεις με τη βοήθεια παρουσιάσεων σχετικών κλινικών περιστατικών.
Κατά τη διάρκεια του πρακτικού σεμιναρίου θα γίνει τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην οπίσθια περιοχή με τη βοήθεια χειρουργικού νάρθηκα και άμεση προσωρινοποίησή τους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
09.00 – 11.00 Ομιλία με θέμα: “Τοποθέτηση μονήρους εμφυτεύματος στην αισθητική περιοχή. Χειρουργικές και προσθετικές προσεγγίσεις” (μέρος 1o)
11.00 – 11.30 Διάλλειμα καφέ
11.30 – 13.30 Ομιλία με θέμα: “Τοποθέτηση μονήρους εμφυτεύματος στην αισθητική περιοχή. Χειρουργικές και προσθετικές προσεγγίσεις” (μέρος 2o)
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
14.30 – 17.30 Πρακτική άσκηση: Tοποθέτηση εμφυτευμάτων #44 & #46 με τη βοήθεια χειρουργικού νάρθηκα και άμεση προσωρινοποίηση. (Θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα)
Για το θεωρητικό μέρος 9.00 – 13.30, η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Κόστος συμμετοχής στην πρακτική άσκηση: 190 € Η Ariston Dental επιδοτεί τη συμμετοχή κατά 50% Τελικό κόστος συμμετοχής στην πρακτική άσκηση: 95€
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τόσο για το θεωρητικό  όσο και το πρακτικό μέρος, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Πληροφορίες & εγγραφές Ariston Dental. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 80 30 341, 216 70 03 896
Σταύρος Πελεκάνος Dr Med Dent, D.D.S.
Ο Σταύρος Πελεκάνος αποφοίτησε το 1991 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής. Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία.
Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική,
την εμφυτευματολογία και την αισθητική οδοντιατρική. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του επίκουρου καθηγητή.
Από το 2013 είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED, active member). Είναι επίσης μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρίες μεταξύ των οποίων οι International College of Prosthodontics (ICP), European Prosthodontic Association (EPA) και Ελληνική Προσθετική Εταιρία και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του gIDE Institute (Global Institute of Dental Education, Los Angeles, California) και της Dental Tribune, πραγματοποιώντας διαλέξεις και πρακτικά σεμινάρια παγκοσμίως.
Οι τιμητικές  διακρίσεις του Κου Πελεκάνου περιλαμβάνουν 2ο βραβείο στη Μαδρίτη το 2008, και 1ο βραβείο στην Κωνσταντινούπολη το 2011 στον διαγωνισμό έρευνας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και 2 κεφάλαια σε βιβλία.
Post by Sfakianakis Michail
Μοιραστείτε