Webinar, Διάβρωση μια σύγχρονη απειλή για τους νέους

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Zούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σε ατομικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο, με την εξάπλωση της πανδημίας του covid-19. Παρ όλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται, και πρέπει να είναι έτσι, γιατί το μεγαλείο του ανθρώπου είναι ότι δεν σταματάει να ελπίζει και να ονειρεύεται. Δυστυχώς, το 2020 αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τις περισσότερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΕΣΟ, εξ αιτίας των απαγορευτικών μέτρων.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής αποφάσισε να κρατήσει την καθιερωμένη επαφή μαζί σας, δημιουργώντας ένα Επιστημονικό Πρόγραμμα για το 2021 προσαρμοσμένο στις συνθήκες της εποχής.

Σας καλωσοσρίζουμε στο πρώτο Webinar οδοντικής Χειρουργικής με θέμα «Διάβρωση: Μια σύγχρονη «Απειλή» για τους νέους. Αίτια και Αντιμετώπιση» το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021ώρα 11:00.

Συντονίστρια: Χαρίκλεια Παξιμαδά
Ομιλήτριες: Χ. Παξιμαδά Επικ. Καθηγήτρια, Μ. Βεσελίνοβα DDS MSc
Η παρακολούθηση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ
Χορηγός: DENTAL PROGRESS Μον. Ε.Π.Ε.

Περιγραφή Σεμιναρίου «Διάβρωση μια σύγχρονη απειλή για τους νέους»

H Οδοντική Διάβρωση είναι μία βλάβη που οφείλεται σε χημικομηχανικές διεργασίες και όχι στην δράση μικροβίων.

Είναι πολυπαραγοντικής αιτιολογίας, εντοπίζεται στον μόνιμο αλλά και νεογιλό φραγμό, ενώ εμφανίζεται γενικευμένα ή ασύμμετρα, ανάλογα με τον αιτιολογικό παράγοντα.

• Σήμερα αυτές οι βλάβες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι εντοπίζονται σε μεγάλα ποσοστά σε παιδιά και εφήβους που φθάνουν το 34% και 53% αντίστοιχα. Η αιτιολογία για την εμφάνιση αυτών των βλαβών, σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, είναι η διατροφή, η ημερήσια κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών, ο τρόπος κατανάλωσης αυτών των τροφών αλλά και η κοινωνικό-οικονομική κατάσταση των ατόμων.

• Για την Αντιμετώπισή τους, έχει πολύ μεγάλη σημασία ο εντοπισμός του ή των αιτιολογικών παραγόντων. Η λεπτομερής κλινική εξέταση, για τον εντοπισμό πρόωρων σημείων διάβρωσης, το ιατρικό ιστορικό και ένα λεπτομερές διαιτολόγιο, θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός εξατομικευμένου Προληπτικού προγράμματος, με σκοπό την αναχαίτιση της εξέλιξης των βλαβών.

• Οταν οι βλάβες εκτείνονται και στην οδοντίνη είναι απαραίτητη η αποκατάστα-σή τους. Οι άμεσες αποκαταστάσεις με συγκολλητικές τεχνικές είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την αποκατάσταση αυτών των βλαβών, με σεβασμό στην αποκοπεί οδοντικών ιστών και ακολουθώντας την αρχή της ελάχιστης παρέμβασης που καθορίζει την σύγχρονη Οδοντιατρική επιστήμη.

Δηλώσεις Συμμετοχής

  • Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
    https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_UcfFk7VFRqq9anUMAMRXaQ
  • Το σεμινάριο θα μοριοδοτηθεί μόνο σε όσους παρακολουθήσουν το 80% του συνολικού χρόνου του.
  • Απαραίτητο στοιχείο για την μοριοδότηση είναι η δήλωση του Αριθμού Μητρώου σας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου που ανήκετε κατά την εγγραφή σας.

Σας περιμένουμε για την καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων για την επιστήμη μας και την καθημερινότητά μας, διαδικτυακά αυτή τη φορά.

Εκ μέρους του ΔΣ της Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής,

Η Πρόεδρος
Χάρη Παξιμαδά
Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής 

Μοιραστείτε