Παιδιά και Στοματική Υγεία

Συμβουλές για σωστή στοματική υγεία στα παιδιά

Αγαπητοί γονείς!

παιδι βουρτσιζει δοντιαΔεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα παιδικό χαμόγελο. Με σωστή φροντίδα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, είναι εφικτό  τα παιδιά μας να ενηλικιωθούν χωρίς να υποστούν την εμπειρία του οδοντικού πόνου και της ουλίτιδας. Ετσι, η προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών μας, μας αφορά και επιτυγχάνεται με τους παρακατω τρόπους

αποφεύγουμε τροφές και ποτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επιλέγουμε τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη των παιδιών μας. Ετσι  επιλέγουμε τρια γεύματα(πρωινό , μεσημεριανό, βραδυνό) και προσπαθούμε να εκπροσωπούνται σε κάθε γεύμα όλες οι ομάδες τροφών της διατροφικης πυραμίδας.

βουρτσίζουμε τουλαχιστον δύο φορές την ημέρα (πρωί –βράδυ) μετά από το φαγητό, για να διατηρήσουμε υγιή τα δόντια και τα ούλα.

χρησιμοποιούμε φθοριούχο οδοντόκρεμα και φθοριούχα στοματικά διαλύματα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

επισκεπτόμαστε τακτικά τον οδοντίατρο.

  1. Κατά τις επισκέψεις  αυτές, ο οδοντίατρος θα κάνει φθορίωση στα δόντια και θα  εφαρμόσει προληπτικές εμφράξεις, όπου είναι αυτές απαραίτητες.
  2. Θα δώσει οδηγίες στοματικής υγιεινής και σωστής διατροφής
  3. θα μπορέσει να εντοπίσει προβλήματα σε πρώιμο στάδιο (αρχόμενη τερηδόνα, στοματικές έξεις, ορθοδοντικά προβλήματα), όπου η  αντιμετώπισή τους  θα μπορεί να γίνει με απλές και ανώδυνες τεχνικές.

Το υλικό που ακολουθεί προσφέρεται σε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και οδοντίατρους, προκειμένου να ενημερώσουν καλύτερα τα παιδιά για την στοματική τους υγεία και να τα εκπαιδεύσουν στην σωστή στοματική υγιεινή.

Δύο λόγια για τους γονείς, έντυπο για τους γονείς που περιέχει τις παραπάνω οδηγίες και είναι κατάλληλο για να μοιράζεται από οδοντίατρους και εκπαιδευτικούς σε γονείς.

Βούρτσισμα

Οδοντικό Νήμα

Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Παιδιά και Οδοντιατρική – Πρόγραμμα για Υπολογιστή

Τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο για τα δόντια τους, την τερηδόνα και τις άλλες ασθένειες που τα απειλούν.
Τα παιδιά μπορούν ακόμα:

  • Να δούν βίντεο για την επίσκεψη στον οδοντίατρο, το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα.
  • Να παίξουν παιγνίδια που ψυχαγωγούν και ενημερώνουν.

Το πρόγραμμα είναι 130ΜΒ σε μορφή zip. Σώστε το στον υπολογιστή σας, αποσυμπιέστε το και τρέξτε το main.exe. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και είναι ελεγμένο για ιούς.

Μοιραστείτε