ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ P.O.S

 

 

 

 

logo-250pxΟ Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου  ενημερώνει τα μέλη του ότι από 01.02.2017, τίθεται σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 66 του ν. 4446/2016, η οποία προβλέπει:
1. «Οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο.
2. Στους παραβάτες των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.000) ευρώ».
Κατόπιν αυτού, οι οδοντίατροι που διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS) οφείλουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με τις κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών τις οποίες δέχονται.
Συγκεκριμένα, υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα, στο χώρο είσπραξης της αμοιβής τους, στην οποία θα αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα

«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ – CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD»,

ενώ στην είσοδο του οδοντιατρείου θα πρέπει να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής κατηγορίες καρτών VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, DISCOVER, UNION PAY. Η σχετική ενημέρωση μπορεί να γίνεται είτε ολογράφως, είτε με παραπομπή στο εμπορικό σήμα κάθε κάρτας.
.
.
Εδώ θα βρείτε το υπόδειγμα της πινακίδας 1  και Υπόδειγμα της πινακίδας 2 για να το  τυπώσετε ανοίξτε το σύνδεσμο  .

 

 

 

 

 

Post by Sfakianakis Michail
Μοιραστείτε